Το καλό μάσημα

Το καλό μάσημα της τροφής, χαρίζει υγεία και μας βοηθάει να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος!

Όταν κάποιος δεν μασάει το φαγητό του καλά μειώνει την ικανότητα του σώματος του να μεταβολίσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνει μέσω της τροφής.

Όσο υγιεινά και αν τρεφόμαστε, αν δεν μασάμε την τροφή καλά μπορεί να παρουσιάσουμε έλλειψη βιταμινών και προβλήματα στη λειτουργία του στομάχου και των εντέρων.
Απλά σημάδια όπως το φούσκωμα, το πρήξιμο, τα αέρια, η δυσπεψία, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, οι κράμπες στο στομάχι, η καούρα, η κάθετη σχισμή στο κέντρο της γλώσσας, σημάδια των δοντιών στα πλάγια της γλώσσας και χαρακιές στη μέση της γλώσσας μπορεί να δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά… Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τρώτε πολύ γρήγορα και να μην μασάτε την τροφή που καταναλώνεται όσο χρειάζεται.

Σκεφτείτε, ότι η διαδικασία της χώνεψης ξεκινάει από το στόμα. Καλό είναι να μασάμε την κάθε μπουκιά μας μέχρι το φαγητό να γίνει μια μαλακή, σχεδόν υγρή μάζα στο στόμα μας. Με αυτόν τον τρόπο το φαγητό γίνεται πιο θρεπτικό, μεταβολίζουμε περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και αποφεύγουμε το αμάσητο φαγητό να καταλείξει να μπλοκάρει το έντερο μας.

Η ιδέα του να μασάμε σωστά μπορεί να μοιάζει απλή αλλά προσωπικά διαφωνώ. Ίσως είναι η νούμερο ένα αρχή για την υγεία μας και για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Όταν μασάμε την τροφή καλά η διαδικασία της πέψης δουλεύει ”ρολόι” και συνάμα δίνουμε στον εγκέφαλο το χρόνο να αντιληφθεί πότε είμαστε πραγματικά χορτασμένοι.

Προσπαθήστε το, αξίζει!

 

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *