Υγιές Όμορφο Δέρμα

Thursday, January 9, 2014 Permalink 1

Στην εποχή της κατανάλωσης, επικρατεί η ιδέα ότι για τα πάντα υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία ως καταναλωτές καλούμαστε να αγοράσουμε, συχνά πολύ ακριβά.

Η φύση βέβαια, παρέχει ότι ακριβώς χρειαζόμαστε ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες μας και με ασφάλεια. Ευεργετικές ουσίες που παίρνουμε μέσα από τρόφιμα και βότανα χωρίς παρενέργειες, συνθετικά πρόσθετα και συντηρητικά.

Η διατροφή έχει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση και τη διατήρηση της ομορφιάς. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ενυδατώνεται επαρκώς, δεν καταναλώνει φρούτα και λαχανικά στερώντας από τον οργανισμό του βιταμίνες, ενώ παράλληλα καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες από τρόφιμα όπως ζάχαρη, ζωικά λιπαρά και κρέας αναπόφευκτα το δέρμα θα αντικατοπτρίσει την εσωτερική κατάσταση του οργανισμού του.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η υγεία και η ομορφιά του δέρματος ξεκινάει καταρχήν εσωτερικά (με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή) και έπειτα ενεργούν βοηθητικά τα καλλυντικά που εφαρμόζουμε επάνω στο δέρμα.

Συχνά σε περιπτώσεις ακμής υπάρχουν επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σε γιατρούς, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα σε «βαριές» θεραπείες για τον οργανισμό και εφαρμόζοντας στο πρόσωπο χημικές κρέμες που τελικά μπορεί να μην λειτουργήσουν ή και να ερεθίσουν το δέρμα περισσότερο.

Εφαρμόζοντας μια διατροφή κατάλληλη -σε σχέση με το δερματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται- είναι υψίστης σημασίας ώστε να υπάρξουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα και να είναι Οριστικά και χωρίς παρενέργειες.

Καλλυντικά που Τρώγονται!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μερικές από τις καλύτερες θεραπείες του δέρματος είναι οι φυσικές, με βάση τα συστατικά των φυτών και των φρέσκων τροφίμων, τα οποία είναι πολύ πιθανό να έχετε πολλά από αυτά στο ψυγείο ή το ντουλάπι σας …τώρα!

Βρείτε το συστατικό του προσώπου που λειτουργεί καλύτερα για τον τύπο του δέρματος σας παρακάτω, και αφήστε την Μητέρα Φύση να κάνει την δουλειά της. Τα καλλυντικά αυτά είναι κατάλληλα τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες. Δοκιμάστε τα!

Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι ένα λιπαρό φρούτο πλούσιο σε αντιγηραντική βιταμίνη Ε. Τα λιπαρά οξέα στο αβοκάντο απαλύνουν και να ενυδατώνουν το ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

Οδηγίες:

Πολτοποιήστε λίγο αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ ή στο μίξερ.

Για μικτές επιδερμίδες, προσθέστε λίγο λεμόνι ή (ως φυσικό στυπτικό) και ανακατέψτε μαζί.
-Εφαρμόστε απαλά στο πρόσωπό σας και αφήστε το δέρμα σας να απορροφήσει την υγρασία του πολτού αβοκάντο, για 10 λεπτά.
-Αφαιρέστε με χλιαρό νερό και σκουπίστε απαλά.

Και πάλι, δεν υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση του προσώπου μετά.

Ανανάς
Ο ανανάς είναι ένα φρούτο πλούσιο σε ένζυμα και είναι κατάλληλο ως καλλυντικό για δέρματα που χρειάζονται τακτική απολέπιση.

Οδηγίες:

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νωπό εσωτερικό του φλοιού (το μαλακό μέρος) , ή μικρά κομμάτια του φρούτου.
-Απλώστε σε στεγνό δέρμα και κάνετε κυκλικές κινήσεις αποφεύγοντας τα μάτια.
-Αφήστε να δράσει για 5-7 λεπτά.
-Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Τα ένζυμα του ανανά έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενώ η βρομελίνη που περιέχει διαθέτει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αγγούρι
Δροσιστικό και κατευναστικό, το αγγούρι είναι ιδανικό για τη μείωση της ερυθρότητας, της φλεγμονής και του πρηξίματος.

Οδηγίες:

-Χτυπήστε λίγο το αγγούρι στο μπλέντερ και εφαρμόστε το στο πρόσωπο, διαφορετικά κόψτε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες και εφαρμόστε σε ολόκληρο το πρόσωπο.
-Αφήστε το για 5 λεπτά.
-Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αυτή η ενυδατική μάσκα είναι ιδιαίτερα ευεργετική ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της υψηλής έκθεσής μας στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι περιέχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Το αζουλένιο που περιέχει διαθέτει ιδιαίτερα αντιφλεγμονώδη ιδιότητες. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ως δροσιστική και καταπραϋντική λοσιόν.
Οδηγίες:

-Ετοιμάστε το χαμομήλι σε αναλογία 1 κουταλιές του γλυκού αποξηραμένο βότανο για 1 κούπα βραστό νερό. Σουρώστε και αφήστε το υγρό να κρυώσει.

-Εφαρμόστε το στο δέρμα με βαμβάκι σε θερμοκρασία δωματίου.
-Δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε.

Αυτή η καταπραϋντική λοσιόν είναι ιδιαίτερα ευεργετική ειδικά για ευαίσθητα δέρματα.

 

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *