Νέα μελέτη: H φυτοφαγία οδηγεί στην μεγαλύτερη απώλεια βάρους

Tuesday, October 28, 2014 Permalink 41

Μια φυτική διατροφή οδηγεί στην μεγαλύτερη απώλεια βάρους, σε σύγκριση με άλλες διατροφικές επιλογές σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο περιοδικό Nutrition.

Εξήντα τρείς  υπέρβαροι ενήλικες συμμετείχαν στη μελέτη και είχαν μεταξύ τους  πέντε διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Η μελέτη διήρκησε έξι μήνες και έδειξε ότι μεταξύ παμφάγων, ημι-χορτοφάγων, Pesco-χορτοφάγων (που τρώνε ψάρι), γαλακτο-ωό- χορτοφάγων και φυτοφάγων, υπήρχαν διαφορετικά αποτελέσματα στην μείωση του βάρους στο διάστημα των μηνών της μελέτης.

Κατά τη λήξη, έμειναν 50 άτομα στο χρονικό διάστημα των 6 μηνών (γενικές απώλειες συμμετοχής 21%). Η  ομάδα των φυτοφάγων έχασε, κατά μέσο όρο, περισσότερο από το διπλάσιο του ποσοστού του σωματικού βάρους (7,5 τοις εκατό), σε σύγκριση με τους  παμφάγους  (3,1 τοις εκατό). Οι ημι-χορτοφάγοι (3,2 τοις εκατό), και Pesco-χορτοφάγοι (3.2 τοις εκατό). Η χορτοφαγική ομάδα γαλακτο-ωό  έχασαν κατά μέσο όρο 6,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Η ομάδα των φυτοφάγων είχε επίσης τις μεγαλύτερες μειώσεις σε ολικό λίπος, κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη και μεγαλύτερη αύξηση στην πρόσληψη φυτικών ινών σε σύγκριση με όλους. Οι φυτικές ίνες είναι προστασία κατά των χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, με περιορισμένο δείγμα ατόμων βέβαια αλλά αρκετά και οργανωμένα στοιχεία για το σκοπό ώστε να γίνει δεκτή η έρευνα απο το Journal of Nutrition, η φυτική διατροφή είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί το βάρος και παράλληλα να βελτιωθούν δείκτες υγείας και να ενισχυθεί τα θρεπτικό διατροφικό προφίλ.

*Είναι σημαντικό στις μέρες μας να συνειδητοποιήσουμε ότι οι προσπάθειες απώλειας βάρους χρειάζεται να επικεντρώνονται παράλληλα με την μείωση των κιλών, στην βελτίωση της ποιότητας της διατροφής και την ενίσχυση της υγείας μας σε όποιον βαθμό μπορούμε και μας είναι εφικτός.

41

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *