Μια Επιτυχημένη Διατροφή Απώλειας Βάρους με Διαιτολογική Θεραπεία & Συμβουλευτική Στήριξη

ekpaideutiko programma diaitologiki therapeia sumvouleutiki stiriksi

Γνωρίζουμε πλέον όλοι πολλά επιστημονικά δεδομένα για τη νόσο της παχυσαρκίας. Όπως ίσως παρατηρήσατε φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη χώρα μας. Πέρα από τα επιδημιολογικά στοιχεία (που δείχνουν ότι το υπερβάλλον βάρος αφορά το 40% των παιδιών 11-12 ετών, ενώ στους ενήλικες περίπου 7 στους 10 Έλληνες και 5 στις 10 Ελληνίδες έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό) αρκεί απλά να κοιτάξετε γύρω σας πως η παχυσαρκία έχει αγγίξει τα όρια της επιδημίας! Πέρα από τα χρόνια νοσήματα που συνδέεται όπως τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος έχει και ψυχολογικές επιπτώσεις αφού το πλεονάζον βάρος επηρεάζει την αυτοπεποίθηση του ατόμου, την διαμόρφωση των σχέσεων ακόμα και την επαγγελματική του εξέλιξη.
Οπότε, το ερώτημα που προκύπτει είναι: γιατί οι άνθρωποι δεν χάνουν το περιττό βάρος;

Στην πραγματικότητα η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Η διαιτολογική θεραπεία, προκειμένου να είναι επιτυχής, δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο στην διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής ή στη λιπομέτρηση.
Με λίγα λόγια, η θεραπεία στην παχυσαρκία δεν περιορίζεται σε μία δίαιτα.
Μια επιτυχής θεραπεία προκύπτει κυρίως μέσα από τη συζήτηση μ’ έναν εκπαιδευμένο σύμβουλο-διαιτολόγο ώστε να μπορέσει το άτομο να κερδίσει μια νέα σχέση με την τροφή.Εκατομμύρια ανθρώπων με υπερβάλλον βάρος έχουν ακολουθήσει πολλές δίαιτες χωρίς μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Φαίνεται πως γνωρίζουμε καλά πως είναι μια σωστή διατροφή ή τι χρειάζεται να περιορίσουμε για να χάσουμε κιλά απλά δυσκολευόμαστε να το εφαρμόσουμε.
Τι φταίει λοιπόν και δεν το κάνουμε πράξη μια για πάντα; Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα χρειάζεται καταρχήν να καταλάβουμε ποιός πραγματικά είναι ο ρόλος του φαγητού στη ζωή μας και σε τι μας εξυπηρετεί ώστε να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Είναι απαραίτητο να ισχυροποιηθεί «το θέλω να χάσω βάρος» και όχι απλά το «πρέπει».


Ο συντονισμός ανάμεσα στον τρόπο διατροφής και στην συνειδητότητα των νοητικών, των συναισθηματικών και των σωματικών παραγόντων που κάνουν το άτομο να τρώει χωρίς πραγματικά να πεινάει, αποτελεί θέμα εκπαίδευσης με στόχο την βαθύτερη κατανόηση και αυτογνωσία.

Μια διαιτολογική προσέγγιση με συμβουλευτικό χαρακτήρα υπόσχεται να δώσει οριστικά λύση στο πρόβλημα!

Τι λες, μήπως ήρθε η ώρα να σπάσεις το φαύλο κύκλο της δίαιτας;

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *