7 ημέρες Φυτοφαγία: Μείωση Βάρους & Βελτίωση σε δείκτες Υγείας

Πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα στην έρευνα που ακολουθεί.

Στόχος ήταν να καταγραφούν διάφορες μετρήσεις σε ανθρώπους που ακολούθησαν για 7 ημέρες διατροφή καθαρά φυτικής προέλευσης, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (≤10% των θερμίδων), με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (~ 80% των θερμίδων) και μέτρια περιεκτικότητα σε νάτριο.

Οι μερίδες δεν ήταν συγκεκριμένες και ο καθένας έτρωγε κατά βούληση από μπουφέ.

…Μόνο σε 7 ημέρες οι δείκτες των καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και βάρους, βελτιώθηκαν σημαντικά!

Συγκεκριμένα:

Η μέση απώλεια βάρους ήταν 1,4 (1,8) kg.

Η μεση τιμή μείωσης στην ολική χοληστερόλη ήταν 22 (29) mg / dL. Όπως επίσης σημαντική μείωση υπήρξε στην μετρήσεις αρτηριακής πίεσης που μειώθηκε κατά μέσο όρο 8 (18) mm Hg, της διαστολικής αρτηριακής πίεσης με ένα διάμεσο 4 (10) mm Hg, και γλυκόζης αίματος με μέση τιμή  3 (11) mg / dL.

Για ασθενείς με κίνδυνο  καρδιαγγειακού επεισοδίου εντός 10 ετών (7,5% κατά την έναρξη) υπήρξε μέσα σε 7 μέρες σημαντική μείωση της τάξης του 27% (5.5.% κίνδυνος)

Πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα, αν και το μείον βρίσκετε ίσως στην δυσκολία υιοθέτησης της διατροφής στον γενικό πληθυσμό. Λαμβάνουμε υπόψη ότι τις 7 ημέρες οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε ξενοδοχείο και τόσο το φαγητό όσο και η άσκηση που έκαναν ήταν μέρος της διαδικασίας. Άραγε, θα ήταν ίδια τα αποτελέσματα αν έπρεπε οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους να μαγειρεύουν φυτοφαγικά; Σίγουρα πάντως θα άξιζε τον κόπο η προσπάθεια προσαρμογής σε μία νέα διατροφική πραγματικότητα…

Διαβαστε την έρευνα εδώ

4

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *