Τριμμένο τυρί ξηρών καρπών

Μοιάζει με τριμμένη μυζήθρα, στην πραγματικότητα βέβαια είναι μία πολύ πετυχημένη φυτική εναλλακτική που κατά τη γνώμη μου αξίζει να δοκιμάστε για πολλού λόγους.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη.

Συστατικά:

– 1 κούπα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα (στεγνά, χωρίς τη φλούδα) ή /και κάσιους ή /και μακαντέμια

– λίγο θαλασσινό αλάτι (περίπου 1/3 κγ ή διαφορετικά προσθέστε κατά προτίμηση),

– πιπέρι, ρίγανη

– ½ σκελίδα σκόρδο

– (προαιρετικά 1κγ διατροφική μαγιά)

…και τέλος όλα μαζί στον πολυκόφτη.

Σε λιγότερο από 2 λεπτά έχετε ένα φυτικό εναλλακτικό τυριού που συνοδεύει τέλεια μακαρονάδες, ριζότο, σαλάτες, όσπρια κτλ.

 

Περιέχει: Kαλής ποιότητας λιπαρά, σε αντίθεση με τα ζωικά λιπαρά του τυριού, δεν ανεβάζει τη χοληστερίνη, βελτιώνει την όψη του δέρματος μας, δυναμώνει νύχια & μαλλιά και είναι μία εξίσου πλούσια πηγή ασβεστίου ενώ παράλληλα περιέχει και άλλα ωφέλιμα μέταλλα πολύτιμα για τον οργανισμό.

Όσοι είστε φανατικοί cheese lovers, απλά δοκιμάστε ν’ αναμίξετε το μείγμα με κανονικό τυρί. Και πάλι έχετε όφελος. Μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ζωικών και αυξάνοντας τα οφέλη της κατανάλωσης φυτικών στη διατροφή σας.

Πέρα από το προσωπικό όφελος του καθένα μας, μειώνοντας τα ζωικά προϊόντα που κατακλύζουν τη διατροφή στις μέρες μας, είναι καλό να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις μίας τέτοιας διατροφής που συνεπάγονται στο περιβάλλον, στη φύση και τα ζώα. Οποιαδήποτε μείωση των ζωικών, μετράει θετικά τόσο από άποψη ατομικής υγείας όσο και στη γενικότερη ευημερία.

31

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *