Στύση, Διατροφική Ανόρθωση

Tuesday, March 8, 2011 Permalink 7

Διαχρονικά οι άντρες ψάχνουν τρόπους για να βελτιώσουν την σεξουαλική τους απόδοση χωρίς να διστάσουν να πληρώσουν για αυτό. Από την Αρχαία Ρώμη και την παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική συστήνονταν περίεργα αφροδισιακά σκευάσματα όπως για παράδειγμα από κέρατο ρινόκερου. Έρευνες δείχνουν ότι οι μοντέρνοι εραστές δεν διαφέρουν πολύ. Παγκοσμίως δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται σε προϊόντα και φάρμακα για την βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης.

Η στυτική  δυσλειτουργία παρατηρείται συχνότερα με το πέρασμα της ηλικίας. Τα αίτια είναι οργανικά και/ή ψυχολογικά. Οποιοσδήποτε παράγοντας επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μας, αλλάζει τις ευαίσθητες ισορροπίες του νευρικού μας συστήματος με πιθανές επιπτώσεις στην στύση και στη σεξουαλική μας διάθεση. Το άγχος είναι ένα συχνό παράδειγμα. Τα οργανικά αίτια σχετίζονται κυρίως με το κυκλοφορικό και τον περιορισμό της ροής του αίματος προς το πέος. Συχνά αίτια αποτελούν η αρτηριοσκλήρυνση και ο διαβήτης.

Όπως  όλες οι πλευρές της υγείας μας έτσι και η στύση επηρεάζεται από το τι βάζουμε στο σώμα μας και πόσο καλά μας φροντίζουμε. Αρνητικοί παράγοντες αποτελούν το κάπνισμα, το υπερβολικό αλκοόλ, η έλλειψη άσκησης και φυσικά η κακή διατροφή.

Όλα τα συστατικά που χρειαζόμαστε για μια υγιή σεξουαλική ζωή βρίσκονται στο μπακάλικο και στο μαγαζί με τα βιολογικά της γειτονιάς μας. Είναι γεγονός ότι τα φαγητά που είναι καλά για την καρδιά είναι επίσης καλά για τη στύση. Προτείνονται λοιπόν τα εξής

  • Βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης (φρέσκα φρούτα και λαχανικά).

Τα φρούτα με έντονα χρώματα δε, όπως τα κεράσια και τα μούρα, περιέχουν Ανθοκυανίνες που προστατεύουν τα αρτηριακά τοιχώματα και το κυκλοφορικό.

  • Ωμέγα 3 λιπαρά Ενισχύουν τα σπερματικά υγρά (τα πιο ασφαλή ωμέγα 3 που μπορείτε να καταναλώσετε είναι από σπόρους chia, καναβόσπορο, λινέλαιο και αν προτιμάτε ζωικές πηγές μόνο μικρά ψάρια όπως η σαρδέλα).

Στοχεύστε σε κατανάλωση 4ων μικρομερίδων την ημέρα Φυτικών τροφίμων πλούσια σε Ω3

Φυτικά τρόφιμα ανά μερίδα: 2 κγ τριμμένα καρύδια, 1κγ τριμμένος λιναρόσπορος ή μόνο μερικές σταγόνες από λάδι λιναρόσπορου -περίπου 1/4 κγ, 3κγ σπόροι διατροφικής κάνναβης, ½ κούπα μαγειρεμένα φασόλια σόγιας *επίσης Ω3 περιέχουν και οι σπόροι chia που

Απαραίτητο είναι επίσης το Ιώδιο για τα όργανα αναπαραγωγής. Καταναλώστε φυτικές μορφές ιωδίου από φύκια όπως η σπιρουλίνα.

  • Λ-Αργινίνη Βελτιώνει την γενικότερη σεξουαλική λειτουργία στους άντρες (ξηροί καρποί, δημητριακά και όσπρια _κυρίως ρεβίθια).
  • Ψευδάργυρος Το μέταλλο του έρωτα. Αυξάνει την τεστοστερόνη και τη λίμπιντο (δημητριακά ολικής άλεσης, ρύζι, όσπρια και παρακαλώ… αν και πλούσια πηγή ψευδαργύρου, μην καταναλώνετε οστρακοειδή) .
  • Σελήνιο Βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση στους όρχεις και μειώνεται με το πέρασμα της ηλικίας (βρώμη, ρύζι, όσπρια, ξηροί καρποί).

Τα  βραζιλιάνικα φιστίκια είναι μια πολύ πλούσια πηγή. Ένα-δύο φιστίκια την ημέρα αποτελούν επαρκές συμπλήρωμα.

  • Λίπος Είναι απαραίτητο για την παραγωγή ορμονών όπως η τεστοστερόνη.

Προτιμήστε ‘καλής ποιότητας’ λιπαρά όπως τα μονοακόρεστα (ελαιόλαδο) και πολυακόρεστα λιπαρά (ξηροί καρποί). Αντιθέτως μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά (βούτυρο, λιπαρά κρέατα και γαλακτοκομικά) γιατί φράζουν τις αρτηρίες και εμποδίζουν την καλή αιμάτωση του πέους.

  • Μπανάνα Το φαλλικό της σχήμα την κάνει γνωστή σαν αφροδισιακό τρόφιμο. Ο πραγματικός λόγος όμως είναι ότι περιέχει κάλιο, απαραίτητο για την υγεία του κυκλοφορικού.
  • Σύκα Πλούσια σε αμινοξέα που ανεβάζουν τη λίμπιντο, ενισχύουν την σεξουαλική απόδοση αυξάνοντας την αντοχή και σκληραίνουν τη στύση.
  • Κρεμμύδι & Σκόρδο Περιέχουν Αλικίνη που αυξάνει τη λίμπιντο, δυναμώνει τα σεξουαλικά όργανα και βελτιώνουν το κυκλοφορικό.

Επίσης προσθέστε γεύση στο φαγητό φροντίζοντας παράλληλα τη στύση σας. Οι Καυτερές πιπεριές και η Πιπερόριζα αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος. Πρόσεξες ποτέ πως κοκκινίζει το πρόσωπο όταν τρώμε κάτι καυτερό; Το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρο το σώμα.

Όλα τα παραπάνω βοηθούν επίσης στη μείωση του βάρους. Η απώλεια των περιττών κιλών παίζει σημαντικό ρόλο διότι αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, βελτιώνει την ψυχολογία και τη σεξουαλική μας απόδοση. Δοκίμασε λοιπόν κάποια ή όλα τα προτεινόμενα και δες τα αποτελέσματα στην πράξη.

 

7

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *