Η Κατερίνα 27 χρόνων

Η Κατερίνα ήταν 27 χρόνων όταν ήρθε στο γραφείο για να χάσει λίγα κιλά προκειμένου να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό της και το σώμα της -αν και το σωματικό της βάρος αντιστοιχούσε στη φυσιολογική κλίμακα του Δείκτη Μάζα Σώματος- . Oι τακτικές συναντήσεις μας ολοκληρώθηκαν σε 13 μήνες όπου η Κατερίνα έχασε συνολικά 4.300 γρ λίπους, χωρίς να της επιβληθεί ν’ακολουθήσει αυστηρά κάποια δίαιτα. Και φυσικά θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος: ”…μα καλά, έναν ολόκληρο χρόνο για να χάσει μόνο 4 κιλά λίπος;!!”

Το σημαντικό στη διαιτολογική θεραπεία δεν είναι πάντα το βάρος αλλά τι κρύβεται πίσω από αυτό. Κατά το τέλος των συναντήσεων η Κατερίνα ζωφράφισε αυτό το σκίτσο και το συνόδευσε με την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα αγαπώ το σώμα μου και θέλω να το φροντίσω. Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζυγαριά πλέον, μ’ ενδιαφέρει το όμορφο σώμα, καλαίσθητο, με τις καμπύλες του και το λαμπερό δέρμα. Σφριγηλό και ικανοποιημένο. Να κινείται με χαρά κι ελευθερία, να απολαμβάνει τη ζωή. Αθήνα, 18-7-2013»

Η Κατερίνα είχε τη δυνατότητα στη διαιτολογική πράξη να δουλέψει το κομμάτι της Αυτοαποδοχής και κατ’ επέκταση του σώματος και των κιλών της. Η εκπαίδευση απέναντι στα διατροφικά θέματα που την απασχολούσαν ήταν μια τρυφερή διαδικασία που δεν οριζόταν με βάση τους κανόνες ενός χαρτιού αλλά τις ανάγκες και τις επιθυμίες του σώματος και της ψυχής της.

4

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *