Ευγνωμονώντας το Σώμα

Saturday, February 8, 2014 Permalink 1

tumblr_myt857w3711rp1pulo1_400Αξίζει να αναρωτηθεί κάποιος, αν πραγματικά υπήρχε σεβασμός και βαθιά αγάπη για το σώμα που μας στηρίζει άραγε οι διατροφικές επιλογές θα ήταν διαφορετικές, ίσως πιο υγιής και ωφέλιμες;

Συχνά συναντώ ανθρώπους που στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν είτε το βάρος, είτε το προφίλ της υγείας τους ακολουθούν ένα αυστηρό μοτίβο που εμπεριέχει έναν επικριτικό διάλογο προς τον εαυτό τους.
Η προσπάθειά αυτή είναι λογικό να δημιουργήσει αργά ή γρήγορα δυσαρέσκεια, εκνευρισμό, πίεση και άλλα δύσκολα συναισθήματα στο άτομο με αποτέλεσμα να παρατήσει την προσπάθεια και να γυρίσει στην παλιά συμπεριφορά. 

Η όποια Αλλαγή προκειμένου να έχει διάρκεια, καλό είναι να εφαρμόζετε μ’ έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης προς τον εαυτό μας, καλλιεργώντας τον σεβασμό, την αυτοαξία, την αυτοεκτίμηση και την άνευ όρων Αγάπη.

Ένα ενδιαφέρον ξεκίνημα είναι η δημιουργία μίας λίστας γράφοντας όλα όσα είμαστε ευγνώμων για το σώμα μας. Μπορούν να γραφτούν πραγματικά πολλά. Αξίζει να σκεφτούμε όλα όσα μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια το Σώμα παρά τις δυσκολίες και τις ταλαιπωρίες του.

Βλέπετε, η αλλαγή δεν θα έρθει πολεμώντας αλλά αγαπώντας τον εαυτό μας.

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *