Β12

Saturday, December 27, 2014 Permalink 8

Βρες τη B12 που σου ταιριάζει και καθιέρωσε μέρες πρόσληψης!
Όλοι οι φυτοφάγοι είναι σημαντικό να δώσουν έμφαση στη Β12, ώστε να απολαύσουν όλα τα οφέλη αυτής της διατροφικής επιλογής με ασφάλεια.

Στο παρελθόν επικρατούσε η άποψη ότι οι αποθήκες της Β12 μπορεί να αδειάσουν έπειτα από πολλά χρόνια, ακόμα και έπειτα από πενταετία αποκλεισμού των ζωικών από τη διατροφή. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στις μέρες μας.

Κλινικά παρατηρείται πολλοί άνθρωποι να ξεκινούν την φυτοφαγία έχοντας ήδη χαμηλές αποθήκες Β12. Μία εξέταση αίματος αρχικά θα δείξει τη βάση με την οποία ξεκινάτε. Ο στόχος δεν είναι να πέσουν οι δείκτες κάτω από τα φυσιολογικά όρια, αλλά ούτε να κυμαίνεστε στη βάση αυτών. Σκοπός είναι μέσω της συμπλήρωσης, η Β12 να βρίσκεται σε βέλτιστα επίπεδα τόσο για την εγκεφαλική λειτουργία αλλά και για την λειτουργία της καρδιάς (πάνω από τις 400 μονάδες -pg/mL-).

Βρείτε ένα συμπλήρωμα Β12 με τη μορφή Κυανοκομπαλαμίνης. Υπάρχουν επιλογές κάψουλας, χαπιού, υπογλώσσιο, σε σκόνη. Φυτικά τρόφιμα όπως η σπιρουλίνα,  το σιταρόχορτο, η χλορέλα, η διατροφική μαγιά, περιέχουν ανάλογα της Β12 και όχι την απορροφήσημη για εμάς μορφή της.

Γενικές Συστάσεις

1. 25-100 μικρογραμμάρια κυανοκομπαλιμίνης καθημερινά

Ή

2. 1000 μικρογραμμάρια 2 με 3 την εβδομάδα (ανάλογα με τις ανάγκες σας που θα φανούν από τις αιματολογικές εξετάσεις).

3. Υπάρχουν στο εμπόριο και ενισχυμένα τρόφιμα που μπορούν να είναι βοηθητικά ενισχύοντας την πρόσληψη, όπως φυτικά γάλατα, διατροφική μαγιά και δημητριακά πρωινού.

8

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *